top of page

Bezoektuin - Inspiratietuin

De Slingertuin is gedurende het seizoen meerdere dagen per week open. 
Openingstijden: van 2 maart - 2 november 2024 vrije inloop op alle woensdagen, vrijdagen en zaterdagen van 10.00 - 16.00 uur. 

De Slingertuin is een informele, (h')eerlijke, natuur-rijke tuin van ca. 1.750 m2 met kleurrijke borders.

 

Gecultiveerde en inheemse soorten gaan en staan er hand in hand. Een strak gazon of keurig bijgehouden graskantjes tref je hier niet; wél hergebruikte materialen, natuurlijke hoogteverschillen en een grote diversiteit aan beplanting. Dit maakt dat het in de tuin goed toeven is voor mens, plant én dier. Het zal je in de tuin zeker opvallen hoeveel vogels, (wilde) bijen & vlinders hier vrolijk rond fladderen. 

De tuin herbergt ook een grote vijver ('kikkerpoel'), een kweekkas en een plantenverkoophoek.  Zie ook de pagina 'Beplanting'.

Moeilijk kiezen uit alle mooie, kleurrijke beplanting?

De ervari
ng leert dat het vaak lastig is te bedenken hoe de plantjes in pot zullen gaan (uit)groeien en bloeien in je tuin. In de Slingertuin vind je niet alleen plantjes in pot, maar zie je ook het volwassen beeld van die planten in volle grond. Dat maakt het vaak al makkelijker kiezen. Bovendien help ik vanzelfsprekend graag mee bij de keuze! 

 

Overigens ook heel leuk om in de tuin te ontdekken dat er gedurende het hele jaar planten zijn die bloeien. Reden genoeg om op verschillende dagen in het jaar een bezoekje te brengen aan de Slingertuin.

Van harte welkom en graag tot ziens!

 

bottom of page