top of page

                 Workshops - voorjaar 2024

Ook in 2024 weer veel leuke groenworkshops!

Op deze pagina vind je het aanbod voorjaar 2024  - Locatie: de Slingertuin - Ossendrecht

 Nieuwsgierig naar de inhoud van de workshops? Druk dan even op de knop 'Read more', die je onder de verschillende workshoptitels ziet staan. 


Zin om mee te doen? Opmerkingen en/of vragen?
Bel, mail of app gerust!!

Aanmelden kan alleen, maar ook samen of met een groepje. Neem dus gerust gezellig familie, vrienden en/of collega's mee. Gezorgd wordt voor een leuke, gemixte groep deelnemers. 

Een workshop met een eigen groepje, op een andere datum en/of een workshop op locatie?  Ook dat is mogelijk!  Informeer naar de mogelijkheden.

beplant je tuin.jpg

Beplant je tuin! Wil jij graag een stukje tuin met planten waaruit je de mooiste boeketten plukt? Zoek je de juiste planten voor dat ene lastige schaduwhoekje? Of heb je gewoon nog heel weinig planten in je tuin en wil je juist vergroenen? Allemaal redenen om mee te doen aan deze leerzame en gezellige workshop. Wat gaan we doen? In deze workshop leer je de mooiste plantcombinaties maken. Je komt te weten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van planten om een jaar rond kleur en beleving te hebben in je tuin. Met behulp van speciale plantkaarten leer je hoe je zelf een border kunt samenstellen met de planten die jij mooi vindt en die passen bij jouw tuin. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een heleboel groene inspiratie waarmee je direct aan de slag kunt! Praktische informatie: Deze workshop duurt 3 uur en kost 125 euro. Dit is inclusief koffie/thee & iets lekkers, een handige set plantkaarten en een kistje met planten. Data: zie activiteitenkalender!

lunaria zaden.jpg

Zaaien met succes Zaaien is een fijn werkje, maar het vergt aandacht en geduld. Er komt heel wat kijken bij het laten uitgroeien van een zaadje tot plant. Wij delen graag onze kennis om met elkaar de wereld groener te maken. Wat gaan we doen ? In deze workshop leren we je stap voor stap hoe je je eigen planten zaait, opkweekt en uitplant. Je gaat naar huis met vier potten met plantjes in wording, een handige hand-out met praktische informatie en een heleboel groene inspiratie. Praktische informatie: Deze workshop duurt 1,5 uur en kost 29,50 euro. Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers, een aantal potjes met plantbeloften, een handige hand-out met zaai-informatie en een heleboel groene inspiratie. Data: zie activiteitenkalender

Stekken vol belofte Stekken is één van de leukste tuinklussen. Veel van je favoriete tuinplanten kan je op deze manier vermeerderen. Met onze handige weetjes gaat het ook jou lukken! Wat gaan we doen? Tijdens deze workshop leren we je niet alleen wat je moet doen als je planten gaat stekken, maar ook wat je vooral niet moet doen. Zo wordt de kans op succes groter en maak je veel extra planten op een voordelige en duurzame manier. Wij beloven je dat je naar huis zult gaan met een heleboel groene inspiratie. Praktische informatie: Deze workshop duurt 1,5 uur en kost 29,50 euro. Dit is inclusief koffie/thee & iets lekkers, een aantal plantjes in wording, een handige hand-out met informatie en een heleboel groene inspiratie. Data: zie activiteitenkalender

herfst in eigen tuin 3 (2).jpg

Natuurvriendelijk tuinieren Wil je leren tuinieren op een manier waarbij niet alleen het resultaat mooi is, maar waarbij je ook nog eens goed bezig bent voor de natuur? Wil je meer leren over zorg voor de bodem? Wil je weten hoe je met jouw tuin een bijdrage kan leveren in het beschermen van insecten en andere dieren? Dan is deze workshop misschien iets voor jou. Wat gaan we doen? In deze workshop leren we je hoe je op eenvoudige wijze natuurvriendelijk kunt tuinieren. Je krijgt veel praktische tips waarmee je direct aan de slag kan. Thema’s als water, bodem, plantkeuze, onderhoud en biodiversiteit komen allemaal aan bod. Voor wie? Deze workshop is uitermate geschikt voor mensen die een start willen maken met natuurvriendelijk tuinieren. Praktische informatie: Deze workshop duurt 2 uur en kost 47,50 euro. Dit bedrag is inclusief koffie/thee, iets lekkers en een fijne hand-out met handige informatie. Data: zie activiteitenkalender

aldkjVverde

workshop zaaien en stekken foto6leuk!_ed
hommel agastache.jpg
bloemenweide22juni2021.jpg
workshop zaaien en stekken fotobijgesneden.jpg

Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go-to font for titles, paragraphs & more.

bottom of page